Dacti adoptă un urs!

Draga Carageani Renata,

In urma cu mai putin de un an, te chemam sa luptam impreuna pentru padurile virgine din tara noastra. Ne-am strans peste 100.000 de activisti, in timp record, si am actionat ca o comunitate. Rezultatul: pentru prima data in Romania, un minister a cedat vointei oamenilor si s-a obligat in fata WWF sa salveze padurile virgine. In urma cu o saptamana, am reusit, impreuna, sa schimbam legislatia si azi ne putem bucura ca exista o lege care declara toate padurile virgine drept strict protejate.

Un `multumesc` pe 13.000 de voci

Legislatia s-a schimbat în favoarea padurilor virgine pentru ca oamenii au cerut-o. Este o dovada ca, daca exista o implicare in masa, lucrurile se pot schimba in tara noastra. 13.000 de specii care traiesc intr-o singura padure virgina iti multumesc pentru ca le-ai ajutat sa isi pastreze casa.

Ajuta-ne sa protejam si ursii din padurile noastre

In multe zone montane, omul si ursul convietuiesc de mii de ani. Dar in zilele noastre, conflictele om-urs sunt tot mai mediatizate. Cazurile de atac ale ursilor asupra oamenilor pot fi reduse si chiar evitate in Romania, daca se depun eforturi pentru pastrarea intacta a habitatelor, pentru gestionarea mai eficienta a fondurilor de vanatoare, dar si a deseurilor in zonele dens populate de ursi si pentru informarea corecta a oamenilor in legatura cu aceasta specie despre care stim prea putine lucruri.

Lipsesc, insa, vointa si interesul de a cunoaste situatia reala a ursilor. Cifrele oficiale care reflecta efectivele de ursi sunt pur estimative, autoritatile refuza sa realizeze un recensamant corect la nivel national, nu se cunosc si prin urmare nu se protejeaza rutele de deplasare, locurile de hranire sau de imperechere, nu se asigura zone de liniste. WWF considera ca Romania nu va putea crea o strategie eficienta pentru protejarea ursilor, in beneficiul oamenilor si al speciei, fara sa cunoasca comportamentul, cifrele exacte si solutiile viabile la problemele existente. De aceea eforturile noastre au in vedere proiecte de cercetare aplicata si colectarea de date concrete, implementarea corespunzatoare a legislatiei, o buna informare si implicarea autoritatilor.

Adopta, simbolic, un urs si contribuie la eforturile WWF de protejare a padurilor si ursilor bruni din Romania. In nordul Romaniei, in Maramures, WWF desfasoara un program de monitorizare a ursilor, tocmai pentru a contribui la o mai buna gestionare a speciei, pentru a proteja localnicii, pentru a crea oportunitati pentru oameni si sansa de supravietuire pentru ursi. Insa si in acest program ne confruntam cu probleme, primul nostru urs monitorizat fiind braconat.

WWF are programe pentru oameni si natura , pentru ca intelegem ca protectia naturii este imposibila fara implicarea oamenilor din zonele protejate si lupta pentru un viitor in care oamenii traiesc in armonie cu natura.

Insa toate acestea nu ar fi posibile fara ajutorul tau!

Fara implicarea ta, nu am fi avut o lege pentru protejarea padurilor virgine si fara donatia ta nu am avea programe de cercetare.

Daca vrei sa ajuti oamenii si ursii, daca vrei sa nu mai vezi ursi nevoiti sa iasa din padure dupa hrana, ajuta-ne in munca noastra de cercetare, care va permite cunoasterea si gestionarea eficienta a speciei!

WWF-România
Str. Ioan Voda Caragea, nr. 26, Sect 1,
Bucure?ti
www.wwf.ro
www.adoptaunurs.ro
office@wwfdcp.ro

Un gând despre „Dacti adoptă un urs!

  1. Pingback: Senatorul PNL Ioan Ghişe: Parlamentul este de obligat sa restabileasca ordinea de drept in Romania – Cateva raspunsuri pentru domnul Nimeni si pentru toti ceilalti romani care gandesc la fel ca dansul « Hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s