Voci

Dacti a lipsit două  zile de-acasă. A scos totul din priză şi a mângâiat de vreo două sute de ori fierul de călcat, care se afla mai departe de priză ca „Fram, ursul polar” de „Numele trandafirului”. Fierul de călcat n-are cum să se vâre singur în priză, dar Dacti negociază cu el orice plecare de-acasă, de parcă ar fi un fel de Preşedinte de Ţară. În subsidiar, negociază cu Aragazul. Un împuţit cu patru ochi.
În fine! Astea sunt dactilocismele lui Dacti, care e compulsiv-obsesivă.
Eu m-am aflat departe de orice sursă de incendiu, pe timpul absenţei ei, liber, cu televizorul.
Şi am descoprit diferenţa dintre o voce dotată şi o voce îndopată.

Fireşte, e o simplă părere de urs.

15 gânduri despre „Voci

  • Pe Dacti n-o enervează fierul… o ÎNSPĂIMÂNTĂ! Are senzaţia că s-ar putea târî pe talpa lui spre cea mai apropiată priză. Aragazul e un dibitoc norocos. Dacă n-ar avea 4 ochi, nu l-ar băga nimeni în seamă.

 1. Si eu incep sa fac diferenta intre un urs de calti cu limbarita si o dactilografa muta.
  Eu zic sa batem fierul cat e cald si sa ne uitam la televizor cu ochii de aragaz imputit.
  Ca sa vedem realitatile.

  • Realităţile, domnule jeoshmo, sunt aranjate, La tv. Dar sunetul nu. Şi sunetul vocii acelui mic Omar e de cursă lungă. Aşa să-i ajute Allah!

   • Nono, Nono…Nu vedem ca vocile noastre de aur incantand audientele prin Spania, Italia ori Anglia insa ne tuguiem buzisoarele la curul unui pui de lele facandu-ne Dumnezeu Nou din numele lui alah; deh, astia suntem si nu cred ca ne schimba ceva.
    Poate doar cursa lunga de care pomenesti tu.
    N-are importanta incotro, important e sa nu cumperi bilet dus-intors.

    Hei, auditie placuta, habibi:))

  • Mi-e teamă că n-am audiat prin comparaţie, la nivel european. Am ascultat şi eu ce se dădea la tv-ul românesc.
   Şi mai teamămi-e că n-ai prins esenţialul: o VOCE n-are patrie, n-are dumnezeu, o voce care e voce e – în Dumnezeii mamei ei de voce care a lăsat-o pe pământ – o voce!
   Dacă peste zece ani puştiul ăsta cu gene întoarse de la natură, cu simţ scenic şi VOCE o să mai vâre un avion în pentagon, mă lasă rece. Atunci când l-am ascultat eu cântând, pe lungimea aia de undă, a fost cel mai bun.
   p.s.: Dacti zice că semeni ca două picături de rouă cu un tip care semna Neveu. Sunteţi mai mulţi?

   • Nono, ai grija de raceala, N-o sa crezi da’ mie de la ea mi se trage cu picioru’ asta de inlemneste.Sa nu-ti fie teama, teveu vostru a dat si vocile alea refuzate, ale romanilor care au trebuit sa-si caute alte mume. Poate ca tu dormeai ori erai ocupat cu dactilografa de care pomenesti.

    Nu la Pentagon ma gandeam ci la patratele de dupa pareti. Alea care apar cand bate soarele dintr-o parte, in Baragan. Interesanta poveste, sprancenatu’ pagan si-a gasit Patria unde si-au pierdut-o ai vostri. Muma pentru el, Ciuma pentru altii carora nu li s-au auzit vocile printre peretii cu umbre de capete patrate.
    Oi fi eu wrong? Naiba stie, na-r fi pentru prima oara.
    Poate ca dacti stie.
    Apropos, cine-i personaju’?
    Vreo cunostinta de-a ta?
    E angajata la tine?
    Bate la masina?
    Daca da, zi-ii sa bata mai des ca netu’ e gratis.
    Si daca tot primeste ordine de la tine mai zi-ii sa se duca dupa neveu de care pomeneai; tu ramai cu jeoshmo daca n-ai cu cine tainui cand dacti e ciufuta.

    BTW,
    Si sa-i dai musulmanului Dumnezeii cuveniti de la ortodoxie pentru vocea lui rasucita; alah n-o fi avut simt artistic, f*ta-l Iosca cu ea-ndoita!
    Ca acuma, daca tot ne-am amestecat cu paganii, hai sa ne si-mpuim oleaca, cine stie ce talente sprancenate scaotem pe piata iuropeana;)

 2. Prefer să vă zic NV, ca pe vremuri…
  Vocea răsucită a păgânului (deşi nu e, că are Coranul zălog) e o voce NATURALĂ. Nimeni, nicio profesoară de canto avidă de bani nu i-a vârât pe gât burlanul „VOCII CARE SE VINDE CU SUCCES”, prin urmare nu a ajuns la ipocrita VOCE BUNĂ a fetiţei care o imita pe C. Dion.
  Pentru numele bunului dumnezeu creştin ortodox, Neveule, vocea unui om e ca amprenta digitală. Industria muzicală de azi deţine 3-5 tipuri de voci pe care, dacă le imiţi coect, te îndrepţi cu faţa spre Soare-Răsarele Banilor.
  Băieţelul Omar cânta cu vocea lui, neprefăcută. Fetiţa Dion cânta cu vocea Dion, hibridizată cu trei tipuri de voci de succes.
  A amesteca, într-o competiţie de voci native care admit perfecţionarea, sentimente şi resentimente politice şi religioase, mi se pare ridicol şi neproductiv.
  În plus, Dumnezeu e unic. Substantivele proprii cu care îl implorăm să ne ajute la ananghie sunt simple detalii. Dumnezeu habar n-are că, pe planeta Pământ, oamenii l-au secţionat în câteva hălci binecuvântate şi sug, înregimentaţi, din osciosul care le e permis.
  Dacă la voi în Texas, e sarcină de partid să-i urâţi pe arabi, la noi e ad-libitum. Adică de voie. Care are chef să-i urască, să-i urască. Cine are chef să-i considere semeni să-i considere.
  Dacă toţi arabii de pe pâmânt s-ar centuriza cu bombe şi le-ar detona unde e aglomeraţia mai mare, eu tot asta o să zic: băieţelul Omar are voce, ureche, scensibilitate şi simţ scenic.E un băieţel din specia umană care încă nu-şi pune brâul de bombe, ca să respire liber, corect, atunci când cântă-

  Sigur că Nono n-are nicio legătură cu răspunsul acesta.
  Sunt eu, Dacti, cea care scriu, peste măsură de mâhnită că văcarii de Texas ţi-au cumpărat ceva mai scump decât creierul: ţi-au cumpărat logica.La preţ de damping.Nu pune arab = terorist. Că e trist.

  • Nono,
   Ca nu vreau sa ma adrresez lu’ Dacti….
   Creieru’ nu mi-e cumparat cu nimic si de nimeni. Texasul e la polul opus al uniunii in care m-am asezat de 23 de ani. Scarba texanilor pentru musulmani e treab alor, a mea e doar una recenta plecata de la cei doi tinerei din pricina carora a trebuit sa stau si eu in carantina, fara drept sa ies de la locul de munca pentru ca cel inca viu era zlobod prin Cambridge sau Boston. Magaria (vezi ca nu-i spun crima, te las pe tine sa judeci) facuta de ei in ziua maratonului n-are scuza iar aparteneta la radicalism a celor doi precum si ipocrizia cu care au supt ajutoarele sociale vreme de zece ani din impozitele pe care le platesc si eu unchiului Sam nu ma pot face sa indragesc sau accept o religie fanatica ce nu are niciun paragraf in coran care sa aminteasca de iubirea semenilor apartinatori crucii. Daca ne amintim de istria imperiului Otoman, de cruciade si de alte maziliri, poate ne refacem adevarata imagine a relatiilor semilunii cu crestinatatea fara sa ne lasam indoiti de un reprezentant ciudat (?) al lumii medicale din Romania ori de o voce care azi e nevinovata iar maine te poate vara sub cripta.
   Daca dragostea ta e oarba si vrei sa faci pe caritabilul cu samanta musulmana eu n-am cum sa te schimb; presupun ca esti mai aproape decat mine de litera bibliei care indeamna tot crestinul sa-si iubeasca aproapele; felicitari sincere!
   Mie mi s-a urat sa-l mai iubesc, mai ales cand el imi face surprize cu cuie si cu remoturi de jucarii electronice. Punct.
   Adica trebuie sa revin cu inca un punct…
   Cei 7-8 mahari ai administratiei de liberali americani au (si ei) origine musulmana de care nu se pot lepada oricat s-ar stradui. Asta pentru ca nu au DREPTUL s-o faca atat vreme cat prin vinele lor circula sange de arab.
   Bengazi, IRS si alte acoperiri nu-ti spun nimic tie; noua ne spun multe.

   Daca engleza te ajuta suficient ca sa pricepi sensul vorbelor si dovezile CLARE prezentate, te rog urmareste aceast clip:

   http://www.therightscoop.com/must-watch-judge-jeanines-epic-smackdown-on-the-mother-of-the-boston-jihadi-bombers/

   Nu e nevoie sa-l comentezi deaca n-ai gloante, lasa-l cum e si scrie despre lucruri vesele:)))

   • Mă întreb: cum am ajuns noi de la o voce bună la jihad?
    De la o bucurie împărtăşită (a mea), la o aproape declaraţie de război (a ta)?
    De ce sunt musulmanii păgâni? Fiindcă i-au dat alt nume divinităţii? Oare „”tot ce stă în umbra crucii ” n-a trecut prin sabie cât i-a stat în putinţă?
    La dracu! Ziceam că o voce dotată de Dumnezeu în colaborare cu Allah e mai bună decât o voce falsificată profesional de profesoara de canto în colaborare cu impresarul din umbră. Ziceam că…
    Dar tu zici că muzele trebuie să tacă. Să auzim zăngănitul armelor!
    Facă-se voia ta!

 3. NU! Categoric, NU!
  A pornit de la altceva.
  Pacat ca patratelele din Baragan (capetele patrate, bai, Nono!!!!) nu-si valorifica vocile native precum cele furate de la voi de catre spanioli, de italieni ori de englezi. Nici nu ma gandeam la la mupet-ul ala care n-are nimic in el (ea). Personal nu-mi place acea copila pentru ca n-are nimic natural in ea.
  Razboi? Da-l dreacu, nu de el imi ardea mie. Mor de necaza za va vad curgandu-va balele la puradelul latosului ala netuns si slinos cu fata de arogant care sfideaza la fiece pas saracia lucie din Romania pentru ca el a avut norocul sa prosteasca pe altii si sa aiba mai multi bani decat voi. Asta mi-e necazul, baiete, oare preicepi macar acum la sfarsit de saptamana????

 4. Pingback: Cui ii este frica de bloggerii politici? Trei bloggeri politici au descoperit ieri ca au conturile de Facebook dezactivate | Hai ca se poate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s