Naşu face o ofertă de muncă

Zice că …
Daţi click pe puncte-puncte, să vedeţi ce zice. Zice că vrea pe unii care pot scrie ca şi cum ar fi prietenii cititorului, iar nu duşmanii săi.
Adică vrea nişte scriitori de şpriţ de vară, care alunecă pe gâtul cititorului ca şi cum el l-ar fi comandat, şi pe urmă vine chelnerul să-i zică – „E din parte a casei!”  Vrea nişte unii care nu-şi pun cititorul în genunchi, pe coji de nucă. Îi ţine pe lângă el, ca pe nişte mici şi drăguţe animale domestice şi le completează apa, de câte ori par deshidrataţi de curiozitate.
Naşu’ vrea, în ultimă instanţă, nişte scriitori care ne fac să ne simtem bine, nu unii care ne face să ne nesimtem ca mai sus…

5 gânduri despre „Naşu face o ofertă de muncă

 1. Nono, prietene, i-ai zis-o naşului. Mi-a plăcut mai ales treaba cu linsu deştului arătător.
  Încerc să mi te închipui făcâd asta şi mai ales, răsfoind filele… 🙂

 2. Asa e, si sa retinem esentialul:

  „… înseamnă a lăsa deoparte schemele tehnico-tactice, contextul, subtextul, hipertextul şi alte extule, şi a fi prieten cu cititorul. Un prieten minunat al cititorului. Unul cu care Măria Sa să poată râde, plânge, cânta şi dansa. Mai departe nu prea mai contează nimic. ….”

  • Ei, dacă e să fim nemernici, să recunoaştem franc, pe faţă şi pe dos, că nimeni nu scrie pentru miliardele planetei, fiecare scrie pentru 5-7 prieteni apropiaţi, adică de părerea lor îi pasă, la restul lumii dă ignor.
   Ideea e să scrii rămânând în relaţii de pace cu tine însuţi, de prietenie cu acei 5-7, la care se adaugă „ce-o să zică mama?” şi de bună convieţuire apetisantă cu plaja de cititori căreia i te adresezi. Dacă te bagi, succes!

   • Hehehe, Nono, nu te aprinde prietene….
    Era vorba de cei care scriu si publica niste cartulii care se vor cetite nu numai de cei 5-7 ci si de restul de nemernici care trec pe la editura (sic).
    Stii ceva?
    Mie mi-esti drag oricum, cretule, oricat de mult te-ai ratoi la mine. Si, cel mai mult mi-esti drag atunci cand esti ambalat la turatie maxima;)
    Si, daca nu-ti place cum ma „bag” scoate-ma din hora, dragalasule;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s