De ce?

De ce ar scrie cineva, pe blogul său, un duplicat în engleză:

Hello! … Two days ago I changed the name of the blog … because they were misunderstanding and I had to change the name of the blog. I am the same Ileana and wait in my virtual box when you want and when you can! … A beautiful day with your family! … My new address …,

când în biata limbă română, maternă şi nativă a scris:

Buna ziua!…De doua zile am schimbat numele la blog…deoarece au fost neintelegeri si am fost nevoita sa schimb numele la blog. Eu sunt aceiasi Ileana si va astept in casuta mea virtuala cand doriti si cand puteti!…O zi frumoasa alaturi de familie!…Noua mea adresa…

De ce?

Publicitate

17 gânduri despre „De ce?

  • Adicăă…why? W.D.C,? De la Washington, D.C.? Aşa m-am gândit şi io. Că ţinteşte America, fiindcă a ratat Adunaţii Copăceni, Topolovenii, Timişu’ de Sus şi toate localităţile pe unde ajungi fără să stai la coadă la viză. Doar la benzină. 🙂

 1. Nono,
  Poate ca Ileana a scris si in engleza pentru a invita pe blogul ei romani din afara, romani care, plecati de multa vreme or nascuti in afara granitelor Romaniei nu nestapanesc limba romana la fel de bine precum voi dar sunt tentati sa tina aproape de comunitati romanesti din tara.

  BTW, de cear alege cineva W.D.C.?
  Pentru ca acolo n-au loc decat ciorile (peste 60% din populatia DC) si politicienii mincinosi (stiu, e un pleonasm) si pentru ca viata celor din area W.D.C. au conditii de viata de nababi….
  Si-apoi stim bine, ciorile trag la munca usoara, minciuna si furaciune.
  Ofensez pe cineva?
  Scuze….

  • De ce ar alege cineva wdc?
   Habar n-am! De ce aleg scenariştii să plaseze o poveste poliţistă acolo? Dacă se poate, cu un atentat la adresa preşedintelui…
   Sunt ciori multe în Washington?!
   Nici asta nu ştiam.
   La noi sunt pe câmp, nu în oraşe.

   Câţi români stabiliţi în America de cel puţin 2 generaţii (ca să nu mai priceapă limba maternă), simt nevoia să citească bloguri româneşti?
   Dacă tu ştii măcar doi, abate-le atenţia spre altceva! Noi ne întristăm când citim exprimări de tipul „numele la blog”, echivalentul lui „în capu’ la stradă”. Dacă niscai români superamericanizaţi dau de formulările astea, e posibil să nu mai vrea să-şi amintească, vreodată, limba română.

   Mie mi se pare că tragi spuza pe turta analfabeţilor. Sans Frontières. (:

 2. „Dacă tu ştii măcar doi, abate-le atenţia spre altceva! …”
  Stiu cativa si nu-i voi deconspira . Sa le distarg atentia? Nici atat, sunt prinsi in joc si dornici sa-si perfectioneze “numele la blog”; n-am niciun merit ori vina:))

  Ciorile de WDC sunt in frunte, ele dirijeaza natiunea asta de inculti (esti fericit acum?).
  Ciorile au scoli ultradotate si ajutoare mai „grase” decat „the white trash”; daca nu stii taci si cerceteaza.
  Cand mi-ai zis ca am dat cu muci-n fasole scriind Quanda am baga la cap si merg pe varianta Coanda. E vreo suparare? Poate la tine ca la mine nu-i:)

  Spuza nu se trage decat pe turta personala; nu vad rationamentul tragerii ei pe alta coca (exceptie facand avocatii) precum nu vad ca e „kusher” sa torni apa pe toata spuza dupa teoria arhicunoscuta in care e neaparata nevoie sa moara si capra vecinului;)

  Alta nedumerire?
  Sunt pe-aproape si inca dornic sa invat, am sa incerc sa-ti explic cu cuvintele mele, eventual si cu ale celor carora le citesc blogurile;)

  • Ai scris un mesaj nuanţat, de-a dreptul periculos, domnule NV!
   Aproape că l-am înţeles în totalitate. Dacă n-ai fi cârcotaş pe la colţuri şi prea sigur de domnia ta, când e vorba să iei apărarea Naţiei care te-a adoptat…
   „Ciorile voastre” au dat Sidney Poitiers, Denzel Washington, Morgan Freeman… „Ciorile noastre” au dat Ion Voicu&fii-su, Fărâmiţă Lambru, Ştefan Bănică (juniorul e de rahat!)…
   Per total, ciorile voastre au dat mai mult ca ciorile noastre. Dar nu asta contează! Contează că noi suntem atât de vulnerabili şi mărginiţi, că le zicem „ciori” .
   Cum şi caii se împuşcă, nu-i aşa? – şi ciorile tuturor naţiilor au dreptul la credit de afecţiune din partea noastră.
   Eu nu cred că „ciorile” sunt Răul Suprem. Cred că ALBUL nu înseamnhă PURITATE, ci EUGENIE.Citat din Mircea Daneliuc.
   Citat de Dacti, ca să pot să-ţi răspund.

 3. Nono,
  Aici albii sunt cea mai discriminata rasa, nu ma pune sa-ti insir exemple, o simtim zi de zi.
  De la cazul Zimmerman unde cel impuscat ar fi putut (vai, bietul de el) sa fie copilul presedintelui pana la cazurile de omucidere a albilor de catre ciori poti edea cat de nevinovati, de pasnice si de inteligente sunt ciorile noastre. Cred ca citesti presa si asculti stirile.
  Ultimele ciori ucigase au comis crime abominale despre care mass media nu mai pomeneste nimc de teama sa nu fie acuzata de discrinare (!).
  Exempelel tale intaresc regula; admit ca au si ei talente dar te apuca scarba cand ii vezi cat de uniti sunt in spatele sefului acoperindu-i faradelegile si apucaturile dictatoriale de tip chinezesc din anii ’70.
  Daca aitrai aiici ai simti pe pielea ta si ai vedea cardul de ciori la poman serviilor sociale, imbuibati, grasi si frumosi permitandu-si sa conduca cele mai luxoase masini, mancand cea mai scumpa mancare cumparata pe banii celor care muncesc din greu ca sa-si acopere cheltuielile. He, he, vorbesti din cartile SF, realitatea este alta sie cruda.
  Tiganii vostri sparg, jefuiesc, violeaza, scarbesc Europa iar gubernul Ponta vrea sa-i imprastie acum in USA de parca noi nu avem destui:))) Cei pomeniti de tine si talentati, precum am zis, astia sunt exceptii menite sa sublinieze adevarata fata a majoritati boroilor si disciplinei in care sunt crecuti din tata in fiu.
  Mesaj periculos? De ce, pentru ca e adevart????
  Citeste siturile americane si vezi ce vorbesc si altii, asculta foxnews si vezi cum stau treburile.
  Noi, albii, suntel trashul acestei administratii.

 4. Revin; ma zgarie pe scoarta vorbele astea:

  „…şi ciorile tuturor naţiilor au dreptul la credit de afecţiune din partea noastră….”

  Cu alte cuvinte „partea noastra” am fi noi, albii, tu, altii si eu, corect?
  Daca noi trebuie sa le dam credite de afectiune inseamna ca suntel undeva, intr-un loc diferit de cel in care se afla ciorile tuturor natiilor, poti sa fi explict si sa-mi desenezi o scara aa cestor locuri, a valorilor intelectuale si spirituale ca sa pricep cine e cpabil de afectiune si cine are nevoie de ea..
  Mi-aduci aminte de afectiunea pe care o port catelului meu, bietul de el nu s-ar putea descurca fara mine, de-ar fi singur s-ar inhaita cu maidanezii si-ar ucide copii nevinovati…:)))

  Bat campii?
  Sau, gura pacatosului adevar graieste?

 5. „De ce ar scrie cineva, pe blogul său, un duplicat în engleză…”

  A vrut să-și producă plăcere, cred.
  Senzație de deschidere i-a mai crescut stima de sine pentru ziua aceea…

  • Cât poa’ să-ţi crească stima de tine, când tu repeţi, de doo ori „numele la blog?” Păi, sună ca_ „capu’ la stradă”, dar’ar dracii-n ea, de limbă maternă, în care ai învăţat să zici „mă-ta!” la şase anişori şi la bac ai aflat că se scrie cu cratimă…

   • Crește, dacă „numele la blog” nu e o problemă pentru tine (și „misunderstanding” ar fi trebuit să aibă un „s” la coadă, că e la plural).
    Nu știu cine-i doamna, dar poate e din Ardeal (ei sînt cu: „te spun la mama”) și ține foarte mult să sublinieze asta, părîndu-i-se o calitate umană deosebită. 🙂

    Acum, ca să fiu sincer, eu o înțeleg pe madam, că și eu m-am mai băgat aiurea-n seamă pe net, că mă simțeam cam singur. Acum… măsura e a fiecăruia în parte…

 6. crazy wolf,
  după mine, lucrurile stau cam aşa: un câine, un om, un arici, orice vietate care ştie să scrie cât de cât şi are ceva de zis e liber să-şi facă blog şi să se aştepte să fie citit. Cu cât e mai interesantă povestea, cu atât contează mai puţin că-ţi mai sapă greşeli de dactilo sau de gramatică (nu l-a buchisit toată lumea pe Graur). Dar există o limită sub care nu poţi coborî cu nestăpânirea limbii în care scrii, mai ales dacă e cea maternă. Când te ştii aşa precar, ca duduia din Ardeal, n-o mai arde şi pe inglezeşte, că te faci de băcănie şi toate bubele rele din limba nativă devin de nesuportat.
  Nu cred că se pot face comparaţii între scrisul dumitale şi-al persoanei în discuţie. Cred că doar te alinţi un pic! 🙂

  • Că tot vorbim de bloguri, Dorin Tudoran şi-a redeschis blogul (dorintudoran.com).
   Nu ştiu dacă vă interesează, poate pe Nono, că are mai mult timp liber. 🙂
   Dorin Tudoran e ăla care a zis în 2004: „Mă consider deja mort, fiindcă nu mai sînt gata să mor pentru credinţele şi idealurile mele.”
   Bine… a mai zis, tot în perioada aceea, şi: „Nu cred că domnul Voiculescu a condus afacerile Securităţii. Este o opinie personală.”, dar îmi vine să-l iert, pentru atitudinea meseriaşă pe care a avut-o în anii ’80.

   • d.c.= crazy wolf
    🙂 (am încurcat „măştile”…)

   • Credeţi că eu am mult timp liber?!
    Doamne, cât vă înşelaţi! Dar voi citi acest blog, de îndată ce-mi dă Dacti liber la calculator.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s