Nu ştiu ce fac la ora asta oamenii care se pregătesc să sărbătorească. Cred că asta fac: se pregătesc. Mai calcă o dungă, dă cu cremă de ghete pe pantofii cu bot de raţă care, chiar dacă nu se mai poartă, dau senzaţia de bunăstare. Îşi caută o cămaşă cu guler aproape nou, fără puchiţei de la barbă. Îşi alege o cravată mai veche şi mai ţâcnită din biblioteca de cravate… (Am făcut dezacord? Vorbeam despre oameni. Adică bărbaţi. Care sunt toţi ca unul.) Pe urmă se aşterne pe băut şi pe aşteptat divaisul personal pe care o să-l branşeze sub cotul drept sau stâng, îndoit. Îl aşteaptă să: mai smulgă un fir care a scăpat la sprânceană în zilele anterioare, să aleagă pentru ultima oară şi ireversibil cu ce se-mbracă, să întrebe dacă arată bine (întrebare retorică), să se enerveze ultima oară pe anul ăsta că n-are cu ce se-mbrăca…
Divaisul îşi ia blana ecologică (toate divaisurile care nu-şi permit şinşila sunt mari iubitoare de animale VII) şi claciul vintigi care nu e mai mare decât un portofel mai prelung, aşa, dar nu încape nimic în el. Încape rujul şi pachetul de batistuţe Zewa. Trifermentul şi colebilul încap la bucată, vărsate. Câte două pentru fiecare. Hai, merge şi-un distonocalm, că e mic. Omul îi zice divaisului iubi pentru ultima oară pe anul ăsta, cu ocazia brânciului în taxi.
Şi pleacă. Pe la jumatea drumului, omul şi divaisul se gândesc că mai bine stăteau acasă. De când n-au mai petrecut ei un revelion intim? La cârciumă, după sarmale, nu ai unde să te întinzi. Dacă te descalţi pe sub masă, rişti să nu mai încapi în pantofi. Fireşte, în cârciumă e cam răcoare. Invers proporţional cu cât de subţire e îmbrăcat divaisul. La desert omul cedează sacoul divaisului. Oricum, cravata a atârnat-o de spătar şi a sumes mânecile cămăşii încă de la aperitive. Acum divaisul arată ca Robocap. Omul arată ca un Dorel oarecare, care n-are nicio conductă fisurată pe conştiinţă. Dacă e Periniţă în program, omul se pupă cu ceilalţi Robocapi care mai mişcă în ring, fiindcă Doreii lor sunt muci.
Taxiul îi cară înapoi tocmai când aduceau ăia ciorba de potroace. Aşa că o să rămână mahmuri.
p.s.: Dacti mi-a dictat asta. E prima oară când ea dictează şi eu scriu. Fiindcă e Revelion! În restul anului e viceversa.
Bun venit în 2014!
Ca să înţeleg bine, adică, să nu încep anul cu nelămuriri:
Dacti este „divaisul” tău personal?! 🙂
Dacă da, de ce nu-i zici aşa?
Că mie-mi place cum sună!
Crezi că Ifim poate fi „divaisul” meu? 🙂
La mulţi ani!
Numai bine, amice în noul an! Nu ştiu ce să zic. io cred că divaisul e un auxiliar. N-aş îndrăzni să-i zic lui Dacti aşa. Te sfătuiesc să nu-i zici nici tu lui Ifim. S-ar putea să se lase cu poceală. 🙂
La multi ani, Renata!
La mulţi ani, Florin, şi numai de bine să auzim în 2014!
La mulţi ani, Dacti! La mulţi ani, Nono!
(Nono, să nu te superi că n-am început cu time 🙂 Alfabetul e de vină, l-am lăsat pe el să impună ordinea! 🙂 )
Nu mă supăr! M-am învăţat să fiu pe locul 2.
La mulţi ani sănătoşi şi inspiraţi, VorOnica!
Mulţumesc, Nono! Inspiraţie şi ţie şi sănătate pluşului tău! 🙂
Abia aştept să văd ce-o să-i mai dictezi lui Dacti! Poate o nouă carte?
Nono, știe Dacti ce știe! Imaginile cu Doreii, divaisul și robocapii sunt bine imprimate pe retină. D-aia te rugat să scrii după dictare! 😉
Tu, iubita mea Andreotti, cum te-ai simţi să te pună secretara ta, să-i rezolvi corespondenţa?!
Păi, la ce e bună o Dactilografă? De ce mi-am luat-o?
Nono, iubitule, mereu am fost de părere că, din când în când, e bine să te pui și-n pantofii celuilalt, să vezi cum e! Poți avea surprize 🙂
Ia-l ca pe un simplu schimb de roluri și…ar trebui să simți bine, nu altfel! 😉
Mă simt bine. Mă simt…
Andreotti, indiferent ce ţi-ar zice Dacti despre mine, eu la ea sunt un fel de chriaş. Acu’ mă pune să apăs pe taste, dar mâine?
Dacă mă obligă să dau cu mopul, să mai inventez o poveste? 🙂 🙂 🙂
Apăi…ești plin de povești, Nonole! Găsești tu una ca să scapi de mop 🙂
😀 😀 😀