Insomnie

Mi-am petrecut seara cocoţat pe pervazul ferestrei. Până pe la miezul nopţii, blocul  de vizavi atăta ca un careu de cuvinte înrucişate din ăla greu, cu foarte puţine pătrăţele negre.
O jumătate de oră mai târziu, pătrăţelele negre s-au înmulţit. Au rămas aprinse numai cuvintele scurte, de două-trei litere, gen: TU, NOI… Pe urmă s-au stins şi alea şi blocul de vizavi a devenit un bloc fără cuvinte, în care toată lumea doarme fiindcă e noapte şi mâine se duce la serviciu.
Pe la două, a trecut Dacti să bea apă şi să mă-ntrebe ce fac. I-am zis că BINE. În patru litere. Minciunile simple te scutesc de explicaţii ulterioare, de detalii. M-a mângâiat pe cap. A fost drăguţ din partea ei! S-a dus înapoi la culcare şi s-a întors pe  la trei. A mai băut nişte apă, în silă, era clar că nu-i era sete, dar îşi făcea de lucru prin bucătărie, să mă observe.
Luna era aproape rotundă, arăta ca un far de maşină pe fază lungă, atunci când becul celuilalt far e ars. Ne-am uitat împreună la ea câteva secunde şi Dacti a zis că arată ca un far de motocicletă. Până la urmă, luna a intrat în nori şi a început să semene cu o lună intrată în nori, nici urmă de maşini şi motociclete pe cer!…
Dacti a zis:
–  Dacă ţi-aş fi spus că Andreotti e mult mai înaltă ca tine, cu cel puţin un metru şi ceva, ai fi crezut că sunt o încuiată…
–  …geloasă!
– DA!
Amândoi am zis „da” în acelaşi timp.

Luna ieşise din nori şi gonea, ca un Harley adevărat, pe câmpiile negre ale cerului de cartier. Dacti a mai adăugat:
–  N-o scoate din blogroll, fiindcă un prieten BUN face mai mult decât o PREA-FRUMOASĂ. Dacă în zori,  primul nor rozaliu are formă de broască ţestoasă, atunci înseamnă că eu am dreptate.
La şase şi ceva a apărut broasca ţestoasă pe cer.

Şi. totuşi, eu încă mai sper…

Publicitate

11 gânduri despre „Insomnie

 1. Mda , nici eu nu dorm cand e luna plina. Iar Iuri urla pana la epuizare. Ti-ar place Iuri. Si lui i-ar place de tine. Dar stii ce face Iuri cu obiectele, scuza-ma ca-ti zic asa,care-i plac mult? Le ingroapa la radacina copacilor. O noapte mai buna va doresc amandurora.

  • Doamnă Zuzu, nu mi-ai spus dacă mă laşi niţel să plâng la rădăcina claviculei tale… Unde miroase a cald şi-a lavandă.
   Iuri să îngroape ce-i place, unde vrea. Ce ce îngroapă la rădăcina copacului înfloreşte iar, primăvara. Măcar ca amintire.

 2. Uof, Doamne, Nonooooo!!!
  Noi doi trebuie să stăm de vorbă. Adică, aici pe blogul tău suntem destul de expuși…mulți ochi, multe păreri, multe erori de semnatică….aș prefera să ne vedem.
  Sunt lucruri pe care nu le știi…femeile spun nu atunci când vor să spună da. Ring the bell?? Dacti poate avea dreptate în multe privințe dar cu siguranță nu în toate.
  Ce zici? Vrei să ne vedem cândva? Curând?

 3. Pingback: Macro(2) pentru Dacti ! | domnu' io

 4. Băi, amice! Ce faci, dormi?!
  Scoală, hai că avem treabă!
  Astăzi e ziua lui Dacti şi am nevoie de tine, căci cu cele două mâini ale mele şi cu cele patru ale prietenului tău Baghi, nu putem cuprinde buchetul de flori pe care am vrea să i-l dăruim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s