Mama lu’ Romeo vs. Mama lui Ştefan cel Mare

Şi sfânt. Acuma, de la o vreme, îi zice Şi Sfânt.
Să le luăm pe mame, la rând…
Mama lu’ Romeo, simpatică, e o doamnă heptagenară, care a rămas o vreme în Marea Americă şi a cântat pentru românii de-afară, la local, acompaniată de un tip cu chitară, a câştigat nişte bani, suficient cât să-şi remobileze casa la întoarcere-acasă, cât să-l ia pe Romeo, de rasă, siameză, cât să-l îngrijească regal, cât să plătească princiar la spital pentru o mână de-a ei  fracturată, tot atât cât plătea să-i facă motanului freză.
Mama lui Romeo răceşte mereu, la fel,  iarnă, primăvară şi toamnă… Mama lui Romeo bagă mâna în portofel şi plăteşte. Regeşte. De tuse, de junghi, de rărunchi. Plăteşte regeşte.

Mama lui Ştefan cel Mare  i-a descuiat Domnitorului uşa. Când era el rănit şi învins şi defect. Imperfect.

Care din mamele astea e  Doamnă?

Am scris acest text, pe ascuns,  sub formă de joc, pentru prietenul  meu care Vrea Ultimul Loc. Drept răspuns.

5 gânduri despre „Mama lu’ Romeo vs. Mama lui Ştefan cel Mare

  1. Pingback: Basescule, probleme ma? | Hai ca se poate!

  2. Ei si tu : daca mama lui Stefan cel Mare ar fi banuit macar ca peste cinci secole, un sobor de popi la indemnul lui Bombo , ii va sanctifica fiul, fii convinsa ca i-ar fi dat drumul in castel. Dar asa, stiindu-l cam betiv,curvar si mai luand-o si pe spinare , si-o fi zis ; „Asta nu mai ajunge om in veci „.

    • Am întrebat-o pe Dacti ce vrei să zici. Dacti râdea cu lacrimi. Dedicate ţie. Mie nu mi-a răspuns. Ce e aia CUR-VAR? Un arhaism pentru zugrav?

  3. Pingback: Basescule, probleme ma?

Lasă un comentariu